Bilden är ett montage och visar rullstolscurlingspelarna Ronny Persson och Kicki Ulander göra en high five under en match. Till höger syns en bild på rullstolscurlingspelaren Viljo Petersson Dahl.

oktober 22, 2021 - 10:51 f m

Curlinglandslaget laddat inför VM: “Vi är väl förberedda”

Det sköts upp i våras på grund av coronapandemin. I morgon, lördag, inleds ett efterlängtat VM i rullstolscurling i Kina.
– Vi har väntat väldigt länge på det här, säger Viljo Petersson Dahl.

Sedan VM sköts upp har det endast blivit två internationella helger med tävlingar för landslaget i rullstolscurling.

– Vi har försökt köra på så mycket som möjligt. Jag tycker att vi är väl förberedda med tanke på förutsättningarna, säger spelaren Viljo Petersson-Dahl i ett pressmeddelande från curlingförbundet.

Mästerskapet pågår i drygt en vecka – från lördag till lördag – och inleds med en grundserie. Av de tolv lagen som kvalat in går de sex bästa vidare till slutspel.

Förutom Sverige deltar värdnationen Kina, RCF (Ryssland), Norge, Sydkorea, Skottland, Kanada, Slovakien, Lettland, Italien, USA och Schweiz.

Mästerskapet spelas i National Aquatic Centre i huvudstaden Beijing. Anläggningen, som även går under namnet “isbiten” på grund av sin fantasifulla utformning, är den blivande arenan för OS och Paralympics dit Sverige redan är inkvalat. VM blir med andra ord en bra genomkörare inför Paralympics som avgörs den 4-13 mars 2022.

– I normala fall hade vi inte spelat ett VM under en säsong där vi har Paralympics men det blev effekten när det fick ställas in i februari. Nu blir det en häftig bonus i stället och viktigt som testevent innan Paralympics, säger förbundskapten Peter Narup i pressmeddelandet.

Den svenska VM-truppen består av Viljo Petersson Dahl, Kicki Ulander, Mats-Ola Engborg, Sabina Johansson och Ronny Persson.

>> Klicka här för att läsa hela pressmeddelandet från Svenska curlingförbundet. <<

>> Spelschema, liveresultat och mer information om mästerskapet hittar du på Svenska curlingförbundets hemsida www.curling.se <<

Nyhetsarkiv