mars 15, 2018 - 3:05 e m

Curlinglaget avslutade på topp: “Oerhört viktigt”

Fyra vinster på de sex sista matcherna. Sveriges curlinglag avslutade Paralympics på topp och kunde under torsdagen leverera ännu en dubbelseger. “Vi är en fruktansvärt stark enhet”. 

Vilket underbar avslutning det blev för curlinglaget i PyeongChang. Dubbelseger över NPA (Neutral Paralympic Athletes) och Schweiz under den sista dagen av Paralympics.

–  Vi har haft en väldigt tuff turnering och början gick inte alls som vi ville så det var verkligen skönt att få avsluta så pass bra som vi gjorde, säger Kristina Ulander efter segern mot Schweiz. 

Det har verkligen varit en tuff turnering för det svenska curlinglaget som inledde med fem raka förluster och var nere i en riktigt djup svacka.

– Vi var väldigt mentalt trötta i början när förlusterna avlöste varandra men vi kämpade oss verkligen tillbaka, säger Ulander och får medhåll av skippern Vilko Pettersson Dahl.

– Jag skulle säga att sammanhållningen har gjort allt. För egen del var det nattsvart i början av turneringen och hade inte gruppen varit som den är så hade jag inte kunnat vända den trenden kan jag säga. 

Målet inför spelen var en topp sex-placering för Sverige som kvalade in sig som sista lag. Istället fick de nöja sig med en tionde plats.

– Det är tråkigt att inte lösa det målet som vi hade satt upp men samtidigt är vi nöjda med att kunna avsluta på det sättet som vi gjorde, säger Ulander. 

Vad tar ni med er? 
 Att vi klarar Ava att vända den dåliga trenden och att vi lyckades vända den negativa trenden och göra något bra av det. Nu vet vi att vändningen kommer. Vi är en fruktansvärt stark enhet och vi trivs med varandra. Vi har kunskapen och högstanivån men vi behöver spela mer stora turneringar och få erfarenhet för att nå den absoluta toppen, säger Pettersson Dahl. 

Om jag säger Beijing 2022, vad säger du då? 
– Den tanken har alltid funnits där i bakhuvudet och vi är ett lag som kan gå riktigt långt. Men det är en lång resa.

Paralympics 2018 Curling

Nyhetsarkiv