september 2, 2021 - 8:27 f m

Besviken Joackim Norberg efter kvalet

Det såg länge ljust ut för skytten Joackim Norberg som låg på en fjärde plats efter första delen av kvalet. Men det höll inte hela vägen och svensken hamnade på en 14e placering.

– Jag är besviken och det är bara att konstatera att jag inte har den formen jag hade hoppats på, säger Joackim Norberg efter det stod klart att han inte gått vidare.

Norberg började kvalet starkt och var endast 5 poäng ifrån första platsen med sina 289 poäng efter ha skjutit precision. Sen var det dags för kvalets andra del: snabbskjutning. Vilket också är hans favorit del.

Förhoppningarna var höga om att Norberg skulle lyckas ta sig till final. Men nerverna stoppade svensken.

– Det är egentligen den kval delen som jag är bäst på. Men så fort jag kört min första runda känner jag att det inte känns hundra och efter det hittar jag inte lugnet. Jag försöker gång på gång hitta tillbaka och bara köra. Men jag lyckas inte, säger Joackim Norberg efter det stod klart att han inte gått vidare.

Norberg fick totalt ihop 556 poäng och slutade på en 14e plats när båda delarna i kvalet var klara.

Nyhetsarkiv