februari 8, 2022 - 1:13 e m

Arvid Skoglund: ”Vet att jag kan ligga där uppe”

På spelen i Peking blir debutanten Arvid Skoglund yngst i den svenska truppen. Resan dit startade tidigt för 18-åringen från Hudviksvall.
– Jag fick den här drömmen om att jag ville ta mig till toppen och kände att jag på riktigt kunde göra det.  

Det var vid sju års ålder som den yngsta aktiva i den svenska truppen till Peking började åka skidor. Initialt var det mest för att prova på en sport, men efter att ha åkt i några år bestämde sig Arvid Skoglund för att satsa. Sedan dess har målet varit att ta sig till ett ­Paralympics. 

– Den startade väl för fem, sex år sedan, innan Pyeongchang. Det var då jag började med parasporten seriöst och jag fick den här drömmen att jag ville ta mig till toppen och kände att jag på riktigt kunde göra det. Sedan har det bara trappats upp och trappats upp med världscups­premiär för något år sedan och sen VM-premiären i år.  

Säsongen 2021/2022 har kommit med två karriärbästa placeringar. Under världscupen på hemmaplan i Åre placerade sig Arvid Skoglund på niondeplats i ­storslalomen och under VM i Lillehammer blev det ­under slalomen personbästa i ranking. 

Formkurvan pekar uppåt för 18-åringen som visar att han inte är långt efter sina konkurrenter och att han har potential för framtiden, något han känner själv. 

– Som resultatmål har jag ett personbästa i storslalom i Åre med en niondeplats på världscupen, så jag vet att jag kan ligga där uppe och det är där jag vill ligga, säger han och fortsätter:

– Jag har överlag varit mest i fart­grenarna, men jag skulle nog säga att jag presterar bättre när jag väl kommer ner på teknik­grenarna, att jag är bättre på teknik.

>>Läs mer om den svenska truppen till Paralympics i Peking här<<

Nyhetsarkiv