januari 8, 2019 - 10:26 f m

Årets Stjärnskott – här är kandidaterna

Nu står det klart vilka fyra paraidrottare som kan ta hem Radiosportens pris Årets Stjärnskott.

Text: Radiosporten 

Priset Årets Stjärnskott inom paraidrotten har delas ut av Radiosporten sedan 2010 och tilldelas enligt statuterna: ”den idrottare, eller lag, som under året tagit ett stort steg framåt i sitt idrottande och visat en positiv attityd och vilja att förbättra sig”.

I priset ingår ett träningsstipendium på 10 000 kronor. Vinnaren kommer att utses på Parasportgalan den 3 februari.

Årets fyra kandidater:

Aaron Lindström, 18 år, alpin skidåkning
Paralympisk debutant som gjorde sin första säsong på den alpina världstouren 2017/2018. Lyckades under sin första säsong bli tvåa i världscupslalomen i österrikiska Kühtai. Vann storslalomtävlingen i St Moritz. Yngst av alla i den svenska truppen till Paralympics i Pyeongchang och noterade där en sjundeplats i slalom.


Max Gyllsten, 24 år, paraishockey
En ny och extremt viktig byggsten för det svenska landslaget. En grundbult i offensiven i den nya linan bestående av spelare födda runt 1995. Gyllsten, som bara funnits inom paraishockeyn i drygt tre år, var bärande när landslaget höjde sitt spel i de sista och så viktiga matcherna i Paralympics i Pyeongchang.


Nicola St Clair Maitland, 15 år, simning
Dubbel medaljör på sitt allra första mästerskap. Blott 15 år gammal och som mästerskapsdebutant lyckades Nicola St Clair Maitland ta EM-brons på både 100 meter ryggsim och 50 meter fjärilssim vid parasim-EM i Dublin. En glimrande debut på de stora scenerna som visar på en enorm framtidspotential.


Louise Jannering, 21 år, paracykel
Säsongen 2018 har Louise Jannering tagit stora kliv mot den yppersta världseliten tillsammans med sin pilot Anna Svärdström. Tandemcykelduon tog silver och brons vid världscuptävlingar i Holland och följde sedan på VM upp med sjundeplatser i både tempo- och linjeloppet.

Tidigare vinnare:

2017: Daniel Gustafsson, bordtennis
2016: Shahrzad Kiavash, triathlon
2015: Anders Bäckman, cykel
2014: Joackim Norberg, skytte
2013: Anton Elofsson, bowling
2012: Jeffrey Ige, friidrott
2011: Maja Reichard, simning
2010: Zebastian Modin, längdskidor

Nyhetsarkiv