juli 12, 2019 - 8:34 e m

Stefan Olsson är klar för ytterligare en Wimbledonfinal

Han har spelat totalt 9 Wimbledonfinaler, tre i singel varav två vunna (2017, 2018) och sex i dubbel där han har en vinst, 2010.  Nu står alltså den 32-årige svensken från dalarna redo för en tionde final i Grand Slam-turneringen.

Efter en lång och tuff match mot världsettan och tvåan i singel, Shingo Kunieda från Japan och Gustavo Fernandez från Argentina står det klart att Stefan Olsson och hans dubbelpartner Joachim Gerard är i final.

Det var Kunieda och Fernandez som inledde starkast då det stod 0-3 i första set innan Olsson och  Gerard vaknade till och kom in i matchen. Genom att ta sex raka vände de 0-3 till 6-3 och tog hem första set.
– Vi var helt slut, lite som Bambi på hal is, där i början. Men vi skärpte till oss och tog 6 raka. Sen hade vi lite oflyt i andra setet med några blunders lite här och där vilket gjorde att vi inte fick med oss det.

Det är utjämnat till tredje där inget av lagen släpper en poäng enkelt.

– I tredje setet så kämpade vi oss verkligen tillbaka hela tiden tycker jag. Säger Olsson och fortsätter.
– Gerard gjorde en väldigt bra serve upp till 6-4 och sen tog dom nästa boll till 6-5 och sen vann vi, jag kommer fan inte ihåg hur, men vi vann i alla fall 7-5 tillslut. Det är jätteskönt! Verkligen.

Trots förlust i singel-semifinalen tidigare i förmiddags så är Stefan Olsson i åter igen i en Wimbledonfinal. Det blir ingen tredje raka Wimbledontitel i singel för svensken, men Olsson är redo att ta revansch från förra årets final-förlust i dubbel.

– Skönt å kunna få spela en final i dubbel imon! Säger en något trött, men glad Stefan Olsson efter semifinalen i dubbel.

Alfie Hewett och Gordon Reid från Storbritannien har vunnit dubbel de tre senaste åren: 2016, 2017 och senast mot Stefan Olsson 2018. Nu möts de igen, Olsson och Gerard på ena sidan och Hewett och Reid på andra. Imorgon  (lördag)kl.12.00 avgörs det vilka som blir Wimbledonmästare i dubbel år 2019.

Matchen går att följa via livescore här!

Nyhetsarkiv