september 3, 2021 - 11:29 f m

Anna Normann slog till med nytt världsrekord under kvalet

Anna Norrman lyckades under kvalet skjuta till sig 1177 poäng och slog då sitt gamla världsrekord med två poäng. Men det räckte inte hela vägen i finalen där hon hamnade på en femte plats.

– Det är ju klart man är nöjd när man slår världsrekordet. Jag är stolt över mig själv men samtidigt är det surt att missa medalj med så små marginaler, säger Anna Normann efter finalen på Asaka Shooting Range i Tokyo.

Finalen i 50 meter gevär, 3 positioner, började med knästående position. Det var även där som svenskan tappade poäng.

– Jag lyckades hålla nerverna i schack men jag kom en millimeter fel i första momentet och då var det svårt att hinna ikapp.

Andra och tredje momentet var liggande och stående. Där lyckades Normann pricka rätt gång på gång men det räckte inte. Normann slutade på en femte plats och den regerande mästaren Zhang Cuiping från Kina tog hem första platsen. Även om Natascha Hiltrop från Tyskland länge var med och slogs om guldet. I sista skottet lyckades dock den regerande mästaren hålla kolla på nerverna och vann till slut med 0,8 poäng.

– Det var svårt att gå in i finalen efter ha varit så nöjd efter kvalet. Jag försökte bli hungrig efter mer men det räckte helt enkelt inte. Det är vad det är. Jag har en ny chans om två dagar så det är bara att ladda om, säger Anna Normann.

Anna Normann skjuter igen på söndag, då i 50 meter gevär liggande position.

Nyhetsarkiv