juni 4, 2020 - 7:51 f m

Anna Beck efter husbranden: “Så tacksam för allt stöd”

Tre veckor efter mardrömmen berättar Anna Beck om husbranden som vände upp och ner på familjens liv.
– Man är stark tillsammans, säger Anna Beck.

Den 12 maj fick cykelstjärnan Anna Beck ett meddelande om att familjens hus stod i lågor.

– Jag var hos min fysioterapeut och trodde först inte att det var sant. Men när jag fick tag på Anton (sonen) som var hemma så förstod jag att det var sant. Han som tur var lyckades han ta sig ut oskadd, berättar Anna.

När Anna kom fram till familjens enplansvilla i Kil, såg det till en början inte alltför illa ut.

– Men när vi gick in var det fruktansvärt. Jag orkade bara gå in i hallen, det var inget vidare. Allt som vi inte hade i källaren var rökskadat och förstört.

Blev hemlösa

Plötsligt stod Anna, hennes man och deras två barn utan bostad. Men tack vare nära och kära har de nu, tre veckor efter branden, precis flyttat in i en femrumslägenhet.

– Vi är så tacksamma för all hjälp som vi fått och det märks verkligen hur alla sluter upp runt omkring vid krissituationer. Man är stark tillsammans och vi är evigt tacksamma för alla som visat sitt stöd. Det är tack vare det som man på något konstigt sätt hittar styrka och klarar av det.

Träningen en fristad

En sak som hjälpt under de senaste veckorna är turerna på cykeln.

– Det blir en fristad och vi får möjlighet att fokusera på något annat. Jag är helt övertygad om att träningen har varit en stor anledning till att vi klarat av detta. Sen har man såklart inte orkat ha samma fokus som tidigare men vi har i alla fall kunnat bibehålla det vi tränat upp.

– Vi kommer snart att landa när vi vet hur det blir med huset och allt omkring. Sen ser det ut att bli SM i juli och det är ju en rolig sak att se fram emot, avslutar Anna.

Nyhetsarkiv