januari 29, 2022 - 3:14 e m

Andra raka världscupsvinsten för Ebba Årsjö: ” I ett flow”

Ebba Årsjö har hittat rätt i sin åkning och fortsätter visa storform. Under lördagen körde 21-åringen hem sin andra segern på två dagar när världscupen avslutas på hemmaplan i Åre. 
— Jag är i ett flow, jag kör! Säger Årsjö efter vinsten i storslalom.

Världscupen i Åre är den avslutande världscuptävlingen och även sista inför Paralympics som startar om dryga månaden. Under lördagens storslalom fortsatte Ebba Årsjö köra fort och fick dessutom ut revansch efter missen på VM.
— Storslalom är ändå det jag är lite nervig över, för mina konkurrenter är väldigt bra på GS så det var revansch.

Efter första åket låg Årsjö i ledning med endast 18 hundradelar före ryskan rivalen Varvara Voronchikhina. I andra åket visade däremot svenska 21-åringen att hon är att räkna med även i storslalom till Peking, efter en uråkning i VM.

— Jag är jätteglad, speciellt med andra åket då hon var 18 hundradelar efter så.. Aa jag är nöjd. Tanken var lite mer attack i andra för jag körde ganska lugnt i första, säger Årsjö som till slut vann med 2.42 sekunder.

Världscuptävlingarna i Åre pågår hela helgen, under söndagen väntar slalom, för den regerande världsmästaren Ebba Årjsö 
— Slalom det ska gå bra, man måste ta sig ner också och det kommer bli tufft, men jag kör ju min åkning och det ger bra nu. Jag är i ett flow, jag kör!

Hemmabacken ledde till karriärsbästa

För Aaron Lindström, som slutade fyra i fredagens Super-G, tog storslalomen slut i första åket efter en urkörning, medans det för Arvid Skoglund blev en niondeplats. Skoglunds bästa resultat från storslalom på världscupen.
— Det är ju jättekul, och att han dessutom tog in såpass mycket i andra åket var riktigt grymt, säger förbundskapten Henrik Bergqvist.
18-åriga Arvid Skoglund körde in på en elfteplats i första åket, +5.12 sekunder bakom ledande Aleksei Bugaev. I andra korsade Skoglund mållinjen med +8.31 upp till vinnaren Aleksei Bugaev från Ryssland, och klättrade två placeringar.
— Första åket kändes lite sådär men jag laddade om och tog nya tag i andra åket och det gick bättre. Det är en hemmabacke och jag kan den, jag laddade allt jag kunde och fick till ett bra åk ändå, säger

Utöver morgondagens slalom är nästa svenska höjdpunkt söndagens skidskytte med Zebastian Modin tillsammans med guide Emil Jönsson Haag.
Förutom den alpina världscupen i Åre pågår världscuper i längdskidor, skidsytte och snowboard samtidigt i Östersund och Klövsjö.

Alla svenska höjdpunkter under världscupen på hemmaplan

Nyhetsarkiv