oktober 18, 2018 - 6:01 e m

Andersson vidare: “Börjar hitta känslan nu”

Fyra av sex svenska spelare vidare till slutspel. För Emil Andersson satt det långt inne. “Har haft en tuff start men nu börjar jag hitta det”, säger Andersson. 

Emil Andersson var sist ut av de svenska spelarna under torsdagens VM-spel i Slovenska Celje. Strax innan matchen såg han sin radarpartner Linus Karlsson förlora med 3-2 och därmed missa slutspel efter två riktigt jämna matcher.

– Jag såg hela matchen från omklädningsrummet och det är klart att det är lite tråkigt att kliva ut när man vet att Linus precis blivit utslagen efter ännu en jämn match. Men så är det och det gäller att kunna fokusera på sitt, säger Emil Andersson.

Som trots det såg lite tagen ut av stundens allvar och förlorade komfortabelt första set mot den unge Roman Chinchilla Steven från Costa Rica.

– Gick riktigt dåligt första setet och det är klart att man blir lite osäker. I andra set plockar jag in bollen lite mer och läste hans gummi bättre. När man sen känner att det börjar stämma så kändes det ganska lugnt. Det är dock aldrig lätt att vinna den här typen av måstematcher så är väldigt nöjd med att kunna vinna. 

I och med segern är Emil tillsammans med Anna-Carin Ahlquist (sedan i onsdags), Ingela Lundbäck och Alexander Öhgren vidare till slutspel. Daniel Gustafsson Och tidigare nämnde Linus Karlsson får däremot tacka för sig.

– Jag hade gärna sett att alla sex var vidare till slutspel. Både Daniel och Linus har haft riktigt otur och de kunde lika gärna varit vidare dem också, säger Andersson.

Nu siktar den Paralympiske silvermedaljören vidare på åttondelen och skräms inte den något trevande inledningen på mästerskapet.

– Det är väl så det ska vara i de stora mästerskapen. Man ska börja lite knackigt och jobba sig uppåt. De två sista seten kändes väldigt bra så med det spelet kan det gå långt, säger han och ler. 

Följ liveresultaten via den officiella mästerskapssidan.

Nyhetsarkiv