mars 16, 2018 - 12:05 e m

Allt lossnade i sista matchen: “Extremt skönt”

Sverige bjöd på målfyrverkeri inför storpublik. 5-1 mot Japan innebär dessutom att Sverige gör sitt bästa Paralympics på åtta år. “Jag är extremt nöjd”. 

JPN – SWE 1 – 5 (0 – 1 , 1 – 2 , 0 – 2)
Målskyttar: Max Gyllsten, Niklas Ingvarsson 2, Per Kasperi, Marcus Holm

Efter den tunga och snöpliga förlusten mot Tjeckien senast var det många som tvivlade på om parahockeylandslaget skulle kunna ladda om inför den avslutande matchen mot Japan på fredagen. 52 sekunder in i matchen kom svaret – 1-0 till Sverige.

– Otroligt skönt att vi kunde ta ledningen så pass tidigt. Jag vi lyckas komma i en två mot etta och jag hittar Max Gyllsten som bara kan raka in pucken i öppet mål. Kedjan har fungerat fint de sista matcherna och jag tror det märktes extra tydligt idag, säger Per Kasperi.

Det offensiva kraftpaketet från Täby var delaktig i det mesta under matchen och noterades för hela tre assist och ett mål. Tillsammans med Max Gyllsten, Robin Meng, Peter Nilsson och Niklas Ingvarsson, utgör förstafemman i Sverige där de fyra förstnämnda är födda på 90-talet.

– Det är kul att vi är ett gäng i samma ålder som klickar väldigt bra både på och utanför isen. Hela laget har fungerat väldigt bra och vi jobbar hårt för varandra, säger Kasperi.

Förbundskaptenen Erik Vikström håller med om att sin förstafemma fungerat bra i slutskedet av turneringen och är väl medveten om att framtiden ser ljus ut.

– Där har vi framtiden, det är helt underbart. Vi kommer bygga laget kring dessa grabbar och försöka rekrytera in från de yngre leden. Sen är det otroligt viktigt att vi behåller den erfarenhet som övriga laget har, säger Vikström.

Matcherna under Paralympics i Gangneung Hockey Centre har varit en enormt publiksuccé och lockat tusentals åskådare till samtliga matcher.

– Det har varit ett enormt drag runt matcherna. Jag hör knappt vad Timo säger som står en meter bredvid. Det är helt fantastiskt.

Vad tar du med dig från turneringen? 
– Givetvis att vi klarar vår målsättning och gör på så vis vårt bästa Paralympics på åtta år, det är jag extremt nöjd med. Sen tar jag med mig det stora intresset för sporten. Jag hoppas verkligen att det kan smitta av sig på Sverige och våra killar och tjejer därhemma. Drömmen är att fler får upp ögonen för parahockeyn och att vi kan rekrytera fler svenska spelare. Jag ser positivt på framtiden och den här avslutningen ger verkligen mersmak.

Paralympics 2018 Para Ice Hockey

Nyhetsarkiv