oktober 19, 2018 - 6:40 e m

Ahlquist vidare till semifinal efter mental kamp

Anna-Carin Ahlquist visar återigen att hon är som bäst när det gäller. Efter en riktigt tuff femsetare är hon nu vidare till ännu en semifinal i ett stort mästerskap. “Det var en pers va det”. 

A. Ahlquist – A. Kanova 3-2 (11-8, 9-11, 11-8, 9-11, 11-7) 

Det var ingen lätt match som väntade Anna-Carin Ahlquist under fredagskvällen. Slovakiska Alena Kanova, som tagit medalj i samtliga Paralympiska spel sedan Sydney 2000 (med undantag för Rio de Janeiro), stod för motståndet.

– Det var en pers, jag var jättenervös innan och jag vet att hon är en riktig mästerskapsspelare. Hon är fokuserad, taktisk och smart och spelade väldigt bra idag. Men någonstans så kände jag ändå att jag hade det. Jag hade en bra värmning som jag kunde surfa vidare på och självförtroendet fanns där trots min nervositet, säger en glad Anna-Carin Ahlquist.

Matchen svängde fram och tillbaka men som så många gånger förut var det det mentala spelet som föll avgörandet.
– Jag är jättenöjd att jag kunde sno ihop det så pass bra mentalt, det var det som avgjorde.

Imorgon väntar nu spel om medaljerna där hon tillsammans med Ingela Lundbäck är de två svenskar som är kvar i mästerskapet.
– Nu gäller det att släppa den här matchen och göra en ny videoanalys på en ny motståndare. Det gäller att ta en match i taget och nöta ner varje match. Det går inte att sväva iväg utan man får ta det steg för steg.

Nyhetsarkiv