januari 12, 2022 - 12:08 e m

Aaron Lindströms annorlunda VM-uppladdning

Första av årets två stora mästerskap närmar sig, då är formtoppen nära men inte riktigt nådd än. Helt enligt plan för Aaron Lindström.
— Resultaten är inte lika viktigt nu som under Paralympics, utan jag använder VM som en väldigt bra träning inför Peking. Det är då jag ska vara bra.

Inledningen på säsongen kom med tre topp tio placeringar för Aaron Lindström när världscupen hade premiär i St Moritz. En bra värdemätare från Lindströms sida.

— Det har varit bra tävlingar som gick okej, men jag skulle ju inte vara mitt bästa då heller. Det handlade mer att stämma av och se vart jag låg jämfört med de andra, säger Aaron.

Nu väntar säsongens första stora mästerskap när det för första gången i historien arrangeras ett gemensamt VM för paraatleter i alpint, längd, skidskytte och snowborad. Ett världsmästerskap brukar innebära formtoppning och resultatmål. Men inte den här gången. Paralympics ligger knappt två månader bort och den extremt täta mästerskapssäsongen gör att Aaron sparar den sista toppningen till säsongens absoluta höjdpunkt.

— Det är väldigt bra tävlingar som kommer under VM nu, men fokus är fortfarande Paralympics. Förhoppningarna är såklart att få med sig bra resultat inför Paralympics och att få med mig väldigt mycket bra tävlingsrutin. Resultaten är inte lika viktigt nu som under Paralympics, utan jag använder VM som en väldigt bra träning inför Peking. Det är då jag ska vara bra.

Närmar sig formtoppen

Paralympics i Peking är knappt två månader bort vilket innebär att formen ska toppas och nå sin peak just i mars, därför är kanske kroppen inte lika pigg under VM enligt 21-åringen själv.

— Nu börjar det komma närmare och närmare formtopp, det går ju egentligen mest uppåt. Träningsbelastningen är annorlunda nu från vad den var i oktober, man tränar ner kroppen lite och sen släpper man på det och får som ett skjut. Det är väl tanken i alla fall. Nu har det varit tung träning men vi börjar släppa på det mer och mer. Det är kul men det gäller att lita på att det funkar också, säger Aaron Lindström om hur säsongen ska maximeras och fortsätter:

— Jag ser fram emot alla discipliner i VM, jag har aldrig kört i Lillehammer tidigare och har hört att farten ska vara väldigt bra och jag är sugen på att fila tekniken också, så det blir nog väldigt bra. Nu är det bara att hålla fokus och få till så bra förberedelser som möjligt och sen hoppas att det bär, avslutar Lindström.

Nyhetsarkiv