februari 9, 2022 - 7:00 f m

Aaron Lindström: “Om allt klaffar når jag pallen”

21-åriga Aaron Lindström slog ­igenom redan som 17-åring när han tog sig upp på världscups­pallen. Senare samma säsong körde han hem en sjundeplats i Pyeongchang. 
Nu står ett av Sveriges stora framtids­hopp redo för sitt andra ­paralympiska spel. 
– Om allting klaffar når jag upp till pallen, säger Aaron Lindström. 

Aaron Lindström har ­sedan sitt genombrott fortsatt ta pallplatser i världscupen och är nu stommen i ett av världens mest lovande landslag. 

I januari 2022 rankades Lindström bland de tio bästa i världen inom storslalom, bland de 15 bästa i störtlopp, och topp 25 i slalom.  

På VM i början av januari blev det dessutom två fjärdeplatser för Aaron Lindström, en i Super-G och en i superkombination.  

– Det har känts bra tycker jag, sen har jag inte riktigt fått till det i teknikgrenarna men fartgrenarna känns bra. Vilket är skönt faktiskt. 

Även under den avslutande världs­cupen på hemmaplan i Åre slutade Aaron Lindström precis utanför pallen i Super-G. I Peking är tanken att allt ska stämma för att på så sätt undvika fjärdeplatsen – och kliva upp på pallen.  

– Målet är att få till den prestationen jag vill ha och jag vet att om jag får till den prestationen jag vill och om allting klaffar, då når jag upp till pallen. Så det gäller att allting ska klaffa bra. 

Han fortsätter:

– Vi får se lite hur det blir. Jag är rätt bra i fart, men teknik får vi se lite. Båda är bra tycker jag. Sen är jag är egentligen en teknikåkare men det är fart jag ligger bäst till i nu då. 

>>Läs mer om den svenska truppen till Paralympics i Peking här<<

Nyhetsarkiv