mars 3, 2022 - 9:05 e m

Aaron Lindström känner sig i storform inför fartgrenarna

Aaron Lindström går på lördag in i sitt andra Paralympiska spel. Kroppen har kommit in i rytmen, backen har inspekterats och sista störtloppsträningen är avklarad.
— Jag tycker det känns ändå bra. Jag har fått till bra träningsåk, bra analyser, bra förbättringar för varje dag. Jag har nog aldrig åkt så här bra fart i hela mitt liv
, säger 21-åringen två dagar innan tävlingsstart.

I PyeongChang blev det skrällartat en sjundeplats i slalom för då 17-åriga Aaron Lindström, snart är en fyra års lång väntan över när karriärens andra paralympiska vinterspel drar igång. Först väntar invigning, som får följas via TV från den alpina paralympiska byn under fredagen, innan tävlingsstarten på lördag morgon.
— Det är mäktigt alltså! Alla är väldigt välkomnande och hejar på en, vilket gör att allt blir mycket trevligare. Det är väldigt härligt faktiskt, konstaterar Aaron efter en vecka på plats i Kina.

En vecka som handlat om att komma in i dygnsrytmen, känna av backen och bibehålla fokus och formen inför tävlingarna.
— Det är tidiga morgnar, vi går upp vid 05.30 åker till backen och besiktar den, sen är det lite väntan innan man förbereder för åket och sen är det hem, sen lunch och fys efteråt. Det går i ett liksom, så man försöker hitta tempot lite för att det inte ska bli kaos, utan att man hittar harmonin. 

På lördag är det dags, då gäller det att ha funnit rätt känsla. Då drar spelen i Peking igång och det börjar med fart. Störtlopp.

— Jag tycker det känns ändå bra. Jag har fått till bra träningsåk, bra analyser, bra förbättringar för varje dag. Jag har nog aldrig åkt så här bra fart i hela mitt liv vilket känns väldigt bra.

Efter störtloppet väntat nästa fartgren, Super-G. Där har Lindström levererat fina resultat under säsongen med bland annat tre fjärdeplatser där ena kom under VM i Hafjell i januari och de andra under världscupen. En förtroendeboost inför starten på Paralympics i Peking.
— Det är jätteskönt att ha med självförtroendemässigt att veta att ”jag kan det ändå – att vara på toppen” det är ju skönt att ha med in, men nu är det annorlunda backar och det är annorlunda här så nu vill det till att det som ska klaffa klaffar.

Hur känns backen?
— Den är bra faktiskt, den är lite brant vissa delar och lite flak andra. Man behöver verkligen ha koll när det kommer till besiktningen och sånt, men det är en väldigt rolig backe skulle jag säga. Det är inte superkallt här, det är det inte. Men tillräckligt för att det ska vara hårt packat i backen, så det är väldigt gött faktiskt. Det gör ju att det går snabbare och det gillar ju jag, skrattar Lindström och lägger snabbt till, med lite mer allvar i rösten igen.
— Nej men jag vill gärna ha snabb och svår backe, det är ju det som passar mig bäst.

Läs mer:

Nyhetsarkiv