Mala Nyberg på Start Your Impossible Camp Jönköping.

april 27, 2019 - 10:54 e m

Mala träffade sin idol på Start Your Impossible Camp

Start Your Impossible Camp pågår för fullt i Jönköping. Under helgen får de över 40 deltagarna prova en variation av olika idrotter som rodd, tennis, curling, styrkelyft, bågskytte och mycket mera.

Mala Nyberg är en av dem. Hon har precis cyklat klart. Cykling var den femte idrotten hon testade under lördagen.

– Dagen har varit fantastisk. Det är väldigt roligt att de anordnar så man får prova sporter man inte har testat tidigare. Jag trodde inte att det skulle vara så kul att cykla som det var, säger hon.

Cyklingen och tennisen tycker hon var roligast att prova på. Tennistillfället blev dessutom lite extra speciellt för henne.

– Jag fick träffa en av mina idoler i dag: Rebecka (Sternisa Bellander). Det var helt otroligt, säger Mala och fortsätter:

– Hon lärde mig saker som jag inte visste innan. Tidigare har jag bara lärt mig tennis i skolan och de tipsen kanske inte är lika bra som tipsen de kan ge oss.

Det är första gången som Rebecka Sternisa Bellander, Sverigeetta i rullstolstennis och en av finalisterna i tv-programmet Vinnarskallar, är ledare på ett Start Your Impossible Camp.

– Det är jätteroligt att vara här som ledare. Det betyder väldigt mycket för mig att kunna inspirerar och vara en förblir för andra. Jag vet hur mycket det betydde för mig när jag var ny; att ha någon att se upp till. Det är oerhört kul om jag kan inspirera andra att börja med någon idrott, säger Rebecka Sternisa Bellander.

Mala är nöjd med dagen och ser fram emot att testa på ännu fler idrotter på söndagen. Hon säger även att hon gärna vill vara med på fler läger framöver.

– Det här betyder jättemycket. Jag får en ny vänskap med andra deltagare och det är intressant att prova på och lära sig mer om olika sporter.

Start Your Impossible Camp är ett läger för den som är intresserad av att testa nya parasporter eller fortsätta utvecklas i inom sin befintliga. Under varje år arrangeras sex stycken olika läger runt om i landet av Sveriges Paralympiska Kommitté och Toyota Sverige. Syftet är att få barn, unga och vuxna med en funktionsnedsättning att ta steget in i idrotten oavsett ambitionsnivå.

Här hittar du fler bilder från Start Your Impossible Camp Jönköping:
Start Your Impossible Camp Jönköping

 

 

 

Nyhetsarkiv