april 5, 2019 - 1:53 e m

Kampanj kan vinna prestigefyllt FN-pris: “Fantastiskt erkännande”

Internationella Paralympiska Kommitténs kampanj Transforming Lives Makes Sense för Everyone har chansen att kamma hem ett prestigefyllt internationellt pris.

Om mindre än en månad är det dags för Förenta Nationernas Sustainable Development Goals (SDG) Action Award.

Av 2 000 bidrag från 142 länder återstår 21 stycken fördelade på sju kategorier.

Ett av dem är Internationella Paralympiska Kommitténs kampanj Transforming Lives Makes Sense för Everyone som är nominerad i kategorin Includer tillsammans med ytterligare två bidrag.

Den digitala kampanjen lanserades i december 2018 och består av tre kortfilmer som visar hur Paralympics i London 2012 bidrog till att trygga sysselsättning för ytterligare en miljon människor med funktionsnedsättning i Storbritannien.

Kortfilmerna skildrar dels personer som efter spelen 2012 varit drivande i inkluderingsprocessen, dels som har fått jobb.

På bara ett par månader nådde kampanjen 67 miljoner människor på sociala medier. Den hade då setts mer än 28,5 miljoner gånger och fått över 1,4 miljoner reaktioner.

Kampanjen producerades i samarbete med Förenade Nationernas högkommissarie för mänskliga rättigheter och finansierades av BP och Bridgestone.

Därtill har kampanjen, som en av tjugoen nominerade, även chansen att vinna folkets pris.

”Att bli nominerad till ett sådant prestigefyllt internationellt pris är ett fantastiskt erkännande för Transforming Lives-kampanjen och understryker hur de Paralympiska spelen och Internationella Paralympiska Kommitténs arbete driver Förenta nationernas hållbara utvecklingsmål framåt”, säger Craig Spence, Chief Marketing och Communications Officer på Internationella Paralympiska kommittén, i ett pressmeddelande.

Priserna delas ut på SDG Global Festival of Actin i Bonn, Tyskland, den 2 maj.

Nyhetsarkiv