Sveriges Paralympiska Kommitté

Möt våra partners

Vi vill stolt presentera samtliga samarbetspartners som gör det möjligt att fortsätta utveckla parasporten i Sverige och världen.

Bli partner?

Är du intresserad av att veta hur ni som tänkbar samarbetspartner kan vara med och jobba tillsammans med oss för att utveckla vår verksamhet? Kontakta oss idag.

Tomas Sandö Brandt
+46 70 6533313

Huvudsponsor ATG

Start av samarbete: Genom Olympiatravet har ATG stöttat Parasport Sverige sedan 1995. År 2007 utökades stödet då man gick in som huvudsponsor även åt Sveriges paralympier.

Bidrag till Parasporten: Olympiatravet är ATGs sätt att stötta svensk paralympisk och olympisk idrott. Inom ramen för V75 arrangeras fyra till fem deltävlingar inför den stora finalen på Åbytravet utanför Göteborg. Bidragets ekonomiska storlek baseras på V75-omsättningen under perioden Olympiatravet pågår.

Huvudsponsor SAS

SAS har tecknat ett avtal med Sveriges Paralympiska Kommitté (SPK) om samarbete inför de kommande paralympiska spelen i Tokyo i augusti 2020. Samarbetet innebär att den paralympiska truppen flyger till Japan med SAS och att SPK tillsammans med SAS är en av värdarna för ”House of Scandinavia”, en mötesplats för skandinaviska representanter, medier och ambassadörer under de olympiska- och paralympiska spelen.

Huvudsponsor Toyota

Start av samarbete: Ett långsiktigt 8-årigt partnerskap som huvudsponsorer för Parasport Sverige och Paralympics som pågår 2017-2024.

Bidrag till Parasporten: Startar och finansierar ett svenskt Podiumprogram för våra elitatleter, med målet att Sverige ska vinna fler medaljer.

Genomför, tillsammans med Sveriges Paralympiska Kommitté,  Start Your Impossible Camps på sex olika orter i Sverige årligen. Lägret är ett rekryteringsläger föra att göra parasporten lika stor som den förtjänar. På alla plan. De investerar stort i marknadsföring och upplägg av dessa läger som är en långsiktig satsning för en bredare och bättre parasport i Sverige.

Huvudsponsor Folksam

Start av samarbete: Vi har samarbetat med Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté sedan organisationen bildades 1969.

Bidrag till Parasporten: Du som är aktiv, har tränings- eller tävlingslicens och är medlem i en förening som ingår i Svenska Parasportförbundet omfattas av en olycksfallsförsäkring.

Försäkringen ger dig ett bra grundskydd, till exempel om du råkar ut för en skada under träning, och är framtagen i samarbete med ditt förbund.

Bli partner?

Är du intresserad av att veta hur ni som tänkbar samarbetspartner kan vara med och jobba tillsammans med oss för att utveckla vår verksamhet? Kontakta oss idag.

Tomas Sandö Brandt
+46 70 6533313