Ebba Einarsson

Närmst Ebba om hjärtat ligger rodden. Redan som liten satt hon på picknick filten och var med vid pappas roddtävlingar och det var i samma spår som Ebba skulle gå. Rodden har blivit en del av henne, det har blivit vem hon är. Rodden är var Ebbas intresse brinner och där hon har sina vänner och sin familj.

Målet

Ebbas mål är att se sig själv växa, se hur långt hon kan nå bortom alla hinder och gränser. Att bevisa för både sig själv och för andra att det är en själv som person som bestämmer vilken väg du ska gå och vad som är möjligt.
Ebba vill kunna inspirera och motivera andra till att uppnå det de drömmer om. Men framförallt att idrotta för hennes egen skull, hennes lycka, hennes glädje, Ebbas vinnarskalle- för jag är min första likväl
som sista publik, så jag gör det för mig.

”Mina starka sidor är att
vända tuffa situationerna till
något positivt och lärorikt”

Mina styrkor som idrottare

Egenskaperna hos en framgångsrik idrottare krävs vara starka från flera olika håll. Det är inte bara min fysiska sida som räknas, för utan min mentala hade jag aldrig tagit mig igenom de motgångar man möter. En idrottskarriär är som en bergochdalbana, det går upp och ner, men slutar på topp med endorfiner och glädje.

 

Fakta om Ebba

Idrott: Rodd
Klubb: Falkenbergs Roddklubb
Ort: Falkenberg
Födelseår: 2000

 

Sociala medier

Instagram: ebbahilmatherese
Facebook:
 Ebba Einarsson
Hemsida: ebbaeinarsson.se

Meriter

Titlar: 

JNM guld i 8+,
sprint SM guld i 4x DS,
sprint SM silver i 2x DS,
JSM guld i 1x,
8:a på VM i PR1x

2014-2016

Elever 2014-2016

Eleverna i Elitidrottskolans andra årskull har bärgat hem mängder av världscupsvinster och medaljer av ädlaste valör från EM och VM. Hittills en guldmedalj i Paralympics till Sverige.

2012-2014

Elever 2012-2014

Eleverna i historiens första klass i Elitidrottskolan hade året som de gick ut tillsammans skördat åtta Paralympiska medaljer till Sverige. Två guld, tre silver, tre brons

2019-2021

Elever 2019-2021

Elitidrottsskolans fjärde årskull har en extremt stor potential till att bli, inte bara Sveriges bästa, utan även världens bästa atleter inom sina respektive idrotter. Här finns både talang, vilja och ambition för att nå hela vägen till toppen.

2016-2018